Berekening van het dagloon bij ziekte
De vraag of loonsverhogingen en het aantal gewerkte uren in de berekening van het dagloon worden meegenomen, is wel degelijk een juridisch gerelateerde vraag, omdat het te maken heeft met arbeidsrecht en sociale zekerheid.
Factoren die het dagloon bepalen
- Loondoorbetaling bij ziekte: Tijdens de eerste twee ziektejaren is de werkgever verplicht om het loon door te betalen. In het eerste jaar is dat meestal 100% van het loon, en in het tweede jaar ten minste 70% van het loon, afhankelijk van de CAO.
- CAO-verhogingen: Indien er tijdens de ziekteperiode CAO-loonsverhogingen zijn, dienen deze in de berekening van het dagloon te worden meegenomen.
- Gewerkte uren: Het aantal uren dat je daadwerkelijk hebt gewerkt, kan ook invloed hebben op de berekening van het dagloon. In jouw geval, waarbij je 6 uur per week werkte, kunnen deze uren ook worden meegenomen in de berekening.
Conclusie
In jouw situatie zou het gemiddelde loon inclusief de CAO-verhogingen en de daadwerkelijk gewerkte uren in de berekening van het dagloon moeten worden meegenomen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een juridisch adviseur of een specialist in arbeidsrecht om je persoonlijke situatie te laten beoordelen en zeker te zijn dat de berekening correct is uitgevoerd.