Geen recht op WW maar wel zelf ziekgemeld en 13 weken WW: Hoe kan dit?
Het scenario dat je schetst, roept enkele juridische vragen op met betrekking tot het recht op een werkloosheidsuitkering (WW) en ziekte. Hier zijn enkele overwegingen die van toepassing kunnen zijn:
1. Geen recht op WW
-
Om recht te hebben op een WW-uitkering, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het verlies van werk niet door eigen schuld, beschikbaar zijn voor werk, en voldoende arbeidsverleden hebben opgebouwd. Als je hier niet aan voldoet, kan dat verklaren waarom er geen recht op WW is.
-
In sommige gevallen kun je geen WW-uitkering krijgen als je bijvoorbeeld ontslagen bent wegens dringende redenen of als je zelf ontslag hebt genomen zonder geldige reden.
2. Zelf ziekgemeld
-
Als je ziek bent en je hebt geen recht op WW, kan het zijn dat je recht hebt op een Ziektewet-uitkering. Dit hangt af van je arbeidsverleden en de reden waarom je geen recht op WW hebt.
-
Het is belangrijk om je ziekmelding goed te documenteren en te melden aan de juiste instanties, zoals het UWV, zodat je aanspraak kunt maken op een eventuele ziekte-uitkering.
3. 13 weken WW
-
Het is onduidelijk wat er met “13 weken WW” wordt bedoeld. Het kan zijn dat je een uitkering hebt ontvangen gedurende een periode van 13 weken of dat er sprake is van een vergissing.
-
Als je een uitkering hebt ontvangen, is het belangrijk om te verifiëren wat de basis voor deze uitkering was en of er sprake is van een administratieve fout.
Om een duidelijker beeld te krijgen van je situatie en de mogelijkheden die je hebt, is het raadzaam om contact op te nemen met juridische experts of het UWV voor specifieke begeleiding en advies over jouw situatie.