Wie ziek is en dus niet kan werken, heeft recht op een Ziektewet uitkering. In eerste instantie betaalt de werkgever voor zieke werknemers, maar wie langere tijd ziek is komt uiteindelijk in de Ziektewet terecht. Dat is ook het geval als u een WW uitkering krijgt en al wat langer ziek bent. Het heeft dan immers geen zin om te solliciteren, want u bent ziek en kunt niet werken. De Ziektewet is op 1 januari 2013 veranderd en is er helaas niet eenvoudiger op geworden. Het UWV beoordeelt hoe ziek u bent en bekijkt of u misschien toch bepaalde taken kunt uitvoeren. Dat moet natuurlijk heel zorgvuldig gebeuren. Onze juristen controleren of dat op de juiste manier gebeurt. Als u het contactformulier invult, neemt een ervaren uitkering advocaat uit uw eigen regio binnen 24 uur vrijblijvend contact met u op. Hij of zij helpt u dan snel verder.
Vraag direct een gratis adviesgesprek aan
Of bel zelf: 088-1810 353
Eerstejaars Ziektewet Beoordeling
Als u na 1 januari 2013 ziek bent geworden, bekijkt het UWV na een jaar of u toch nog bepaalde werkzaamheden kunt doen. Er wordt ook gekeken of u met ander werk misschien geld kunt verdienen en hoeveel dat dan zou kunnen zijn. De uitkomst van dit onderzoek wordt uitgedrukt in een percentage. Als dat percentage boven een bepaalde grens uitkomt, wordt uw Ziektewet uitkering stopgezet. Met alle gevolgen van dien.
Bezwaar ziektewet uitkering en andere opties
Het UWV beslist over het toekennen van een Ziektewet uitkering. Tegen dat besluit kunt u binnen zes weken bezwaar maken. Als u die Ziektewet uitkering niet (meer) krijgt, kan het zijn dat u recht heeft op een WIA of een IOAW uitkering. Het is helemaal niet zo makkelijk om meteen te snappen welke regeling voor u geldt. Onze uitkering advocaten weten dat wel. Zij staan u bij en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Wanneer u uw contactgegevens achterlaat via het formulier op deze pagina, neemt een ervaren uitkering advocaat uit uw eigen regio snel vrijblijvend contact met u op.