Als u ziek bent moet de werkgever zich inspannen u te laten re-integreren. Dat betekent dat de werkgever kijkt of u aangepast werk kan doen binnen het bedrijf of binnen een ander bedrijf. Soms zijn u en uw werkgever het niet met elkaar eens. Dan kan een second opinion helpen. Een onafhankelijk bureau bekijkt of het nog mogelijk is dat u terugkomt in uw werk. Een bedrijfsarts heeft vaak uw functionele mogelijkheden vastgelegd. Aan de hand daarvan kan een arbeidsdeskundige vaststellen of u nog werk aan kan en welk werk dit dan zou zijn.
Bij de beoordeling of u recht heeft op een arbeidsongeschiktheidsuitkering gebruikt het UWV een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige. De verzekeringsarts bekijkt welke beperkingen in arbeid er zijn door uw ziekte en zet dit in de zogenoemde Functionele Mogelijkhedenlijst (FML). De arbeidsdeskundige beoordeelt of u belastbaar bent voor arbeid. Of welke functies u nog kunt doen. U bent het niet eens met het oordeel van de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige. U gaat in bezwaar bij het UWV. Om uw bezwaar kracht bij te zetten, laat u een second opinion uitvoeren. Ook in dit geval beoordeelt de ingeschakelde deskundige uw belastbaarheid in arbeid.
In beide gevallen kunt u rekenen op de onafhankelijke expertise van het Expertise Instituut te Apeldoorn. Onze gespecialiseerde advocaten werken vaak samen met dit expertisebureau. Het Expertise Instituut maakt alleen gebruik van registerarbeidsdeskundigen. In een bezwaarprocedure tegen het UWV kan een second opinion van het Expertise Instituut van doorslaggevende betekenis zijn.